Open menu

Van Nature

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 95

Wegam

De WEGAM-verzekering de aansprakelijkheid of schadevergoedingsplicht van de werkgever voor schade die werknemers lijden als gevolg van een ongeval tijdens de uitoefening van hun werkzaamheden in opdracht van de werkgever door:

  • het besturen van een motorrijtuig,
  • het aan het verkeer deel te nemen als inzittende van een tram, trein of bus,
  • het aan het verkeer deel te nemen als bestuurder van een motorrijwiel, bromfiets, scooter en werkmateriaal
  • het deelnemen aan het verkeer als voetganger of als fietser.

Het maakt hierbij niet uit of het een auto van het bedrijf, een leaseauto of een privéauto van de werknemer betreft.
Deze aansprakelijkheid is gebaseerd op het zogenaamde Arena Arrest (zie: toon uitgebreide informatie).

Wat betekent dit arrest en de jurisprudentie van de afgelopen jaren over dit onderwerp voor u als werkgever? Op grond van dit arrest is het duidelijk dat u in deze gevallen moet opkomen voor de schade die een werknemer lijdt tijdens zakelijk gebruik van een motorrijtuig (waarbij het er niet toe doet of dat een motorrijtuig van de werkgever, of van de werknemer zelf is).

Aangezien de WAM-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid van de autoverzekering) niet het risico van de bestuurder dekt en een dergelijke schade in beginsel niet is gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (op grond van de algemeen gehanteerde uitsluiting terzake "schade met of door motorrijtuigen") dient u maatregelen te treffen, teneinde te voorkomen dat een schade van een werknemer voor uw rekening komt, waardoor de continuïteit van uw onderneming in gevaar komt (het kan bij letselschade immers om zeer grote schadebedragen gaan).

              

Offerte aanvragen

Vul het contactformulier in. Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken en indien gewenst een afspraak met u maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 49 95 of stuur ze een e-mail.