Open menu

Van Nature

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel 010 - 288 49 95

Milieuschade

Het uitgangspunt met betrekking tot milieuschade is dat de vervuiler voor de saneringskosten moet opkomen.

De  milieuschadeverzekering vergoedt de kosten van het saneren van een verontreiniging van de bodem of het oppervlaktewater, als gevolg van een plotselinge en onvoorziene emissie van een verontreinigende stof. De dekking beperkt zich niet tot de eigen locatie van de verzekerde, maar geldt ook voor verontreiniging bij derden. De enige voorwaarde is dat de oorsprong van de verontreiniging gelegen is op eigen locatie van de verzekerde.

In een toenemend aantal gevallen wordt van de regel dat de vervuiler betaalt afgeweken en wordt een eigenaar van een vervuilde locatie verplicht om een verontreiniging op te ruimen terwijl deze zelf niet de veroorzaker is.

Deze zogenaamde inkomende milieuschade is thans ook verzekerbaar, indien de oorzaak een emissie van verontreinigende stoffen betreft van buiten de eigen locatie.

Zonder deze dekking voor inkomende milieuschade zou de eigenaar van de vervuilde locatie de verontreiniger aansprakelijk moeten stellen voor de door hem betaalde saneringskosten. Wanneer deze verontreiniger zelf geen milieuschadeverzekering heeft, niet aansprakelijk blijkt te zijn voor de schade of in staat van onvermogen verkeert om de schade te betalen, dan blijft u met de saneringskosten zitten.

            

Offerte aanvragen

Vul het contactformulier in. Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken en indien gewenst een afspraak met u maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 49 95 of stuur ze een e-mail.